Νοιαζόμαστε για το περιβάλλον

Κοριοί

Οι κοριοί είναι μικρά παρασιτικά έντομα που τρέφονται με αίμα.
Είναι πολύ ανθεκτικοί στις περιβαλλοντικές συνθήκες και η διάρκεια ζωής τους μπορεί να ξεπεράσει τα δύο χρόνια, ενώ μπορούν να αντέξουν χωρίς τροφή έως και έναν χρόνο.
Ζουν ομαδικά και μπορούν να βρεθούν σε σχισμές πατωμάτων, τοίχων, επίπλων, στις ραφές και το εσωτερικό στρωμάτων, σε ντουλάπες, καναπέδες, σε πρίζες, ακόμα και πίσω από ταπετσαρίες τοίχων.
Οι κοριοί ή τα αυγά τους συνήθως μεταφέρονται μέσω αποσκευών, ρούχων, επίπλων και λοιπών αντικειμένων που μεταφέρουν άτομα που ταξιδεύουν.
Δεδομένου ότι τρέφονται με αίμα, η καθαρότητα ενός χώρου δεν αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την παρουσία κοριών. Μπορεί να παρουσιαστούν οπουδήποτε.
Το πιο κοινά είδη κοριών που προσαρμόζονται καλύτερα στο ανθρώπινο περιβάλλον ανήκουν στο γένος Cimex.
Δεν υπάρχουν έρευνες που να αποδεικνύουν ότι οι κοριοί μπορούν να γίνουν φορείς επιβλαβών για τον άνθρωπο ασθενειών.
Μπορούν, ωστόσο, να επιδεινώσουν αλλεργίες και το άσθμα.
Στο σημείο που τσιμπάει ένας κοριός εμφανίζεται κοκκινίλα και φαγούρα. Συνήθως τα τσιμπήματα των κοριών σχηματίζουν μια γραμμή.
Η καταπολέμηση των κοριών γίνεται με καθολικό ψεκασμό εγκεκριμένου σκευάσματος σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Το σκεύασμα είναι άοσμο, δεν χρωματίζει και είναι ασφαλές για χρήση με κατοικίδια ζώα.
Απαραίτητος στην καταπολέμηση των κοριών είναι ο εντοπισμός της φωλιάς τους και η εκτίμηση του μεγέθους της εξάπλωσης και της προσβολής τους, γεγονός το οποίο αν και είναι αρκετά δύσκολο, το προσωπικό της ΜΥΟΚΤΟΝΙΚΗΣ είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο και διαθέτει την κατάλληλη εμπειρία ώστε να το εφαρμόσει.

Agrolefkas | Λευκάδα

Επικοινωνία

Αθάνι
Phone: +306975462678 +306972763576 +302645033698

Follow Us