Νοιαζόμαστε για το περιβάλλον

ΤΕΡΜΙΤΕΣ / ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ

Οι τερμίτες είναι μικρόσωμα πτερυγωτά έντομα που συχνά μπερδεύονται με τα μυρμήγκια.

Τρέφονται κυρίως με κυτταρίνη, με αποτέλεσμα να προκαλούν μεγάλες ζημιές σε ξύλινα πατώματα, κουφώματα, ξύλινα έπιπλα, βιβλία, υφάσματα φυτικής προέλευσης, κλπ.
Πρόκειται για κοινωνικά έντομα που σχηματίζουν αποικίες.
Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ξυλοφάγα έντομα, οι τερμίτες δεν απομακρύνουν από τα κανάλια που σχηματίζουν πριονίδι και περιττώματα, με αποτέλεσμα η ζημιά που προκαλούν να μην είναι εμφανής.
Διακρίνονται σε:
  • Υπόγειους τερμίτες
  • Τερμίτες υγρού ξύλου
  • Τερμίτες ξηρού ξύλου
Η αντιμετώπισή τους γίνεται με ειδικό φάρμακο συγκεκριμένα για τους τερμίτες και σε ξηρό ξύλο γίνεται με επάλειψη της επιφάνειας.
Οι τερμίτες προσλαμβάνουν το σκεύασμα με την κατάποσή του και μέσω του διαμοιρασμού στα υπόλοιπα άτομα της αποικίας προκαλείται σταδιακή μόλυνση ολόκληρης της αποικίας, και κατά συνέπεια καταστροφή αυτής.
Αναγκαίος για την ορθή αντιμετώπιση των τερμίτων είναι ο εντοπισμός της αποικίας τους και η εκτίμηση του μεγέθους της μόλυνσης και των ζημιών που έχουν προκληθεί, κάτι που το προσωπικό της ΜΥΟΚΤΟΝΙΚΗΣ είναι σε θέση να εκτιμήσει, έπειτα από την πολυετή εμπειρία του.

Τα μυρμήγκια είναι κοινωνικά έντομα που ζουν κατά ομάδες, σε μικρές ή μεγάλες αποικίες.

Οι μεγάλες αποικίες αποτελούνται κυρίως από στείρα άπτερα θηλυκά (εργάτριες), κάποια γόνιμα αρσενικά (κηφήνες) και ένα ή περισσότερα γόνιμα θηλυκά (βασίλισσες). Οι αποικίες περιγράφονται κάποιες φορές ως πολυοργανισμοί επειδή τα μυρμήγκια μοιάζουν να συμπεριφέρονται σαν μια ενιαία ύπαρξη.
Τα μυρμήγκια έχουν αποικήσει σχεδόν κάθε ηπειρωτική περιοχή της Γης και, αν και ζουν κυρίως στο έδαφος, αποτελούν συχνό πρόβλημα σε οικιακούς χώρους, επιχειρίσεις τροφίμων, αποθήκες, κλπ.
Τα μυρμήγκια δεν είναι φορείς σοβαρών ασθενειών για τον άνθρωπο, ωστόσο μπορεί να μεταφέρουν παθογόνους μικροοργανισμούς, καθώς τρέφονται συχνά σε περιοχές με μεγάλο μικροβιακό φορτίο (αποχετεύσεις, κάδοι απορριμμάτων, κλπ).
Στην καταπολέμηση των μυρμηγκιών σημαντικός είναι ο εντοπισμός της φωλιάς, κάτι στο οποίο η εταιρεία μας ειδικεύεται. Επιπλέον, εντός και εκτός των κατοικιών και λοιπών κτιρίων γίνεται εφαρμογή ειδικού gel, που δρα δια επαφής και μέσω κατάποσης.
Τα μυρμήγκια μεταφέρουν το gel στη φωλιά τους για να ταΐσουν τους απογόνους τους, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν όλα μέσα στη φωλιά τους.

Agrolefkas | Λευκάδα

Επικοινωνία

Αθάνι
Phone: +306975462678 +306972763576 +302645033698

Follow Us